Moderne ontwikkelingen smaken?

Dakoyria

De laatste feestjes zal ik mogelijk nog mee
mogen maken...
Hypermoderne ontwikkelingen kunnen me
vast ook smaken
Het is maar net waarnaar ik mijn aandacht
richt

Dat zal zeer zeker positiefs dan geven, al
naar gelang ik iets zie in dit soort licht
Het was toch heel vaak niet álles, vroeger,
wat ik wel eerlijk nu dan opbiecht
Idealiseren is wel zo gemakkelijk, veroorzaakt
door angst voor het nieuwe en een sombere

stemming, waardoor ik me heel geregeld op
vroeger heb gericht.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-07-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Moderne ontwikkelingen smaken?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.