Energie

Trijan

Onze energiebronnen raken uitgeput,
herstel was van korte duur, telkens olie op het vuur,
alternatieven bleven onbenut.

nog wat extra gas erbij,
wij leven nauwelijks op, onze portemonnee voelt een strop,
de voedselbank verwerkt een lange rij.

De zon laat ons even schijnen,
energie straalt ons tegemoet, onuitputtelijk voor ons gemoed,
wij blijven chagrijnen,

De wind hebben wij even tegen,
stormen geven voldoende stof, grensoverschrijdend gedrag daar zitten wij bovenop,
de schandalen worden aaneengeregen.

Welke bron moeten wij ontsluiten,
onuitputtelijke energie zit diep in ons, exploratie vereist een diepe plons,
echte energie halen wij niet van buiten.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Energie’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.