DE MOND BEELDT

Han Messie

Tientallen eeuwen her zag men
in het warme Oosten
soms zeemonsters opduiken
potvissen spoten hun damp

de krokodil verliet
dikwijls het water
verruimde zijn roofgebied

wonderlijk!
zo 'n enkele slang
of hagedis zweefde eens
tussen twee boomkruinen

dieren schiepen in landen als
India China en Japan
schone vertellingen
waarin gestreden werd
met geduchte wezens
die alle verschrikkingen
en gevaren in zich hielden

deze sprookjes sagen
en heldendichten
mochten de scepter zwaaien
over heel de aardbol

in het rijk der verbeelding
waakt strijdt wint en verliest
de bedachte gevreesde DRAAK.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 20-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Uit de gevreesde dieren van het Oosten ontstonden vertellingen waarin draken voorkwamen. Dit mythische wezen verspreidde zich door de hele wereld.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE MOND BEELDT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.