INLOGGEN
«»

VERHALENTREFPUNT

Een onbekende toverboom
verdwijnt langzaam aan
schenkt tijdig zijn hout
aan het verhalenrijk

een gedrongen tak
wil boosdoeners achterhalen
maakt een doelgerichte reis
naar een slechte herbergier
werkt betrouwbaar
is de onfeilbare knuppel uit de zak

dunne twijgen
draaien om elkaar heen
zijn een mattenklopper
die op bevel
doortrapte zakenboeven
of verwaande edellieden
ongenadig afranselt
onafscheidelijk tweetal
Tom Poes en Heer Bommel
uit moeilijkheid
en belediging redt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

De genoemde mattenklopper komt voor in het verhaal 'Tom Poes en de wonderlijke boedel." Deze mattenklopper is gemaakt uit hetzelfde hout als knuppel-uit-de-zak van het beroemde sprookje, en geeft eveneens onbetrouwbare figuren er flink van langs. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VERHALENTREFPUNT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.