Toegankelijk

celine wester



Toegankelijk

Stilstand in een leven
is het als alleen ‘rozen’ worden gewild
en de doornen ‘vergeten’.

Pas als pijn en moeite
mij bezoeken
en mij beproeven

wil ik toegankelijk wezen
en tot mij nemen
dat wat heling kan geven.

De moeilijkste tochten
om tot inzicht te komen
worden het vaakst ondernomen.

God, wat mankeert me toch,
dat ik pas op onderzoek uitga
als mijn wereld al in de fik staat

en de nood me tot de lippen stijgt
en ik dan eindelijk begrijp:
U was er, al die tijd!






Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

celine wester (Actief sinds: 05-11-2022)

Informatie bij het gedicht

De plezierige dingen van het leven zijn altijd welkom,die krijgen toegang. Pijn en moeite sla je het liefst over.Toch brengen moeilijkheden en problemen, waarover je hebt nagedacht en tot een oplossing gebracht veel nieuwe inzichten. Maar ook: God heeft altijd een luisterend oor voor je nood.Je kunt altijd tot Hem bidden.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Toegankelijk’ van celine wester zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.