Jelena Milasjina

Valentijn

Gevloerd maar ongebroken
Gekrenkt maar onverstoord
Vol verdriet maar niet zonder hoop
Gefolterd, maar je wilskracht ongesloopt

Mensenrechten journalist
Bedolven onder bedreigingen met de dood
Aangevallen door anoniemen van de macht
Omdat zij corruptie aankaartte
Buitengerechtelijke executies,
Gedwongen verdwijningen, arbitraire arrestaties
Vervolging van familie van zogenaamde verdachten

Je mond verminkt maar niet gesnoerd
Met zuur overgoten maar niet verstomd
Geslagen met staven maar nog steeds rechtop
Ontvoerd maar losgebroken van de strop

Ze braken je vingers
Schoren je kaal en sloegen je bont en blauw
Gooiden gemeen reinigingsmiddel in het gezicht
En schreeuwden kom hier nooit meer

Jelena Milasjina
Je verdient meer dan een medaille voor moed
Voor jou is er alleen nog de eeuwige roem

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-07-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Jelena Milasjina’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.