INLOGGEN
«»

polis?

het tij keert naar de massa
die vol frustratie en venijn
de rede afwijst
en alles bij het oude laat
ze slapen staande

ze laten statistieken maken
om hun kiesvee te behagen
een hokus pokus van vervreemde woorden

kom kijken, kom kijken
het spektakel kan beginnen
hierbij kan niemand winnen
hun taal doordringt de taal
van hooggeleerde heren
die zich ertoe lenen
ze bij hun analyse
naar de mond te praten
met zinnen vol met nieuwspraak
die het journaal beheersen
zo wordt het onfatsoen
fatsoenlijk en normaal
wie niet volgt
is marginaal

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘polis?’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.