de Muur

-WB-

Ach...wat was dat goed en fijn,
die stenen muur dwars door Berlijn.
Helemaal van noord naar zuid.
Niemand kon er dus nog in of uit.

Het voelde veilig en vertrouwd.
Aan onze kant heel goed,
de andere kant zo mogelijk fout.
Daar werd dan ook nogal wat afgesnauwd.

Het gereutel van Verhofstadt en van Baalen
om de muur maar neer te halen,
vond gretig en vooral heel veel gehoor,
Bij de West-Europese regeringen in koor!

Toen kwam...als gezamenlijk besluit,
de bijna grootste fout van de vorige eeuw eruit,
de beer ging los
en West-Europa was voortaan de klos.

Het graaien was nu echt begonnen
en als losgeslagen vurige pionnen,
storten zij zich onbewogen
op Europese rijkdom en vermogen.

Een wolf in geitenpak,
noem ik al dat Oost-Europese boevenpak.
Sluw...gewiekst en niet zo fraai
dat aan "criminaliteit" grenzende gedraai.

Hoever men hierin gaat?
Men ziet wat nu weer voor de opgeschoven grenzen staat.
Typisch Oostblok... zo'n smerig vieze angel,
mensen als kanonnenvoer gebruikt door politiek gemangel!

Gevleugelde voetbaltermen van weleer,
voeden mijn gedachten steeds maar weer,
want door Verhofstadt en van Baalen opgejuind,
ZIJN WE ER WEER EENS HEEL LELIJK INGETUIND!!













Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 11-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

-WB- (Actief sinds: 22-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de Muur’ van -WB- zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.