INLOGGEN
«»

Tijdsgeest

Het domein van collectieve problemen besmet door liberale geesten
De kunst van het mogelijke verworden tot de botheid van het minimale
Zelfmutilatie aangemoedigd door boekhoudkundig jargon
Frontsoldaten in een voortslepend conflict tegen de staat

Een dwingend marktmechanisme vormt ons intellect
Academies gevuld met technici en technocraten
Ontzag bijgebracht voor de kennis van nu
Richtingloos dobberend in een oceaan van complexiteit

Consequent voldoen aan de eisen van onze tijdsgeest
Voorwaarts vluchtend in allesverslindende carrierepaden
Identiteit gereduceerd tot een fraai curriculum vitae
De waarde van individuen weerspiegeld in zelfredzaamheid

Ontsnappen aan het heden in een verloren taal
Waar ideologieen ieder een toekomstig paradijs beschrijven
Tezamen het compromis van de welvaartsstaat
Politieke strijd voor een maakbare toekomst

Persoonlijk geluk nastreven in een vervallen samenleving
Geen uiting kunnen geven aan collectief ongenoegen
Niet langer bereid tot leiden voor de ander
Leven en sterven in een vacuum van zelfontplooiing

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-05-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Historia Rerum Gestarum
Actief sinds: 07-05-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tijdsgeest’ van Historia Rerum Gestarum zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.