Onstoffelijk

Joris Olivier

Onstoffelijk

In de lente van ‘t leven werd hij begraven
en onttrok het graf hem aan het zicht,
was zijn lichaam d'aard ontvloden,
gaf alleen de steen hem een gezicht.

De niet meer zichtbare stoffelijke resten
zullen eens zich met de aarde verenen
en ook in een beloofd hiernamaals is geen
stoffelijk lichaam van lijf en leden

Met de blad- en sneeuwval in de winter,
verdween met de steen ook de laatste
nog zichtbare bestaansgedenking,
restte slechts de herinnering.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 05-09-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onstoffelijk’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.