schizo-affectief

Ies 't Hart

Vandaag ben ik Napoleon
en zit lekker in de zon.
Gisteren was ik John Lennon
en zong zo mooi als het maar kon.

Wat zal ik morgen zijn.
Heel groot of weer heel klein.
Een slaaf of weer een grote heer.
Steeds komt een ommekeer.

Soms zit ik bij de pakken neer.
Een vriendelijk woord verkwikt mij weer.
Langzaam komt er weer gang.
Soms voor dit en dan voor dat belang.

Hoe vertel je zoiets het mensdom.
Ze lachen er steeds maar om.
Soms word ik heel erg kwaad.
Kom op wie geeft me goede raad.
Ies.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ies 't Hart (Actief sinds: 10-12-2014)

Informatie bij het gedicht

De ziekte verschijnselen van de ziekte :schizo-affectief heb ik beschreven. Schizo-affectief is een ziekte met de verschijnselen van zowel schizofrenie als van manisch depressief. Een ziekte waar ik zelf aan lijd. Ik heb hier menig gedicht over geschreven . En vind het leuk om deze op het internet te zetten.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘schizo-affectief’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.