Groot geel

Hans Limbeek

Groot geel op het glooiend veld
Groot geel ons speelgoedkarretje is vol
We duwen het zwaar
we duwen het onaangenaam zwaar

Hier staan wat sprieten
Daar staat wat kruid
Een rode regen
valt uit het onpeilbaar blauw

We groeten de mieren
en trappen ze dood
zeggen hoi tegen boer Gert
zeggen hoi tegen boer Jan

‘Zie ginds,’ zeg je, ‘de zwarte veulens
van Federico, zie hoe ze draven!’

Ach we zochten troost
maar wisten nauwelijks hoe

Groot geel
We gingen naar het woud
naar het hol van de vos
naar de burcht van de das

Groot geel geur van het koolzaad
we vonden de droom
van de diepe aarde
en keerden nooit terug

We zongen slechts:
‘pam’ ‘pam’ ‘pam’ ‘pam’ ‘pam’ ‘pam’ ‘pam’ ‘pam’

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 01-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Hans Limbeek (Actief sinds: 01-10-2014)

Informatie bij het gedicht

donderdag 24 november 2011

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Groot geel’ van Hans Limbeek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.