Het eiland mens

wil melker

 zag rotsen
 dansen in de tijd
 hoe bergen dalen vulden
 vlakker werden zonder spijt

 hoe rivieren bedding
 groeven in het zachte land
 wind de heuvels schoonde
 met een straffe hand

 zag ijs ontdooien
 duinen minder plooien
 omdat springtij
 reikte naar de hei

 zag eeuwen gaan
 verjaren zee het land
 vergaren tot het eiland mens
 overleven wordt zijn laatste wens

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het eiland mens’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.