Joodse vrouw en NSB-dochter

Dakoyria

De Joodse vrouw trok in de zal een groot gezelschap
Zij uitte en samehoogst persoonlijke ervaringen waarover zij
met gemengde gevoelens sprak
Plotseling dat een vrouw onder de tallozen brak...
De dochter van NSB-ers en daardoor dat eeuwige
schuldgevoel...

De Joodse mevrouw nam haar in haar armen en samen
uitten zij huilend hun gevoel Immers béiden slachtoffer
naar zij zeer goed begrepen
Nooit meer vergat ik deze middag, er was geen haat te
bespeuren... De speech van de Joodse vrouw trof een
voorheen niet te voorzien doel.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 06-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Joodse vrouw en NSB-dochter ’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.