Omdat het nodig was

Hoanne

Omdat het nodig was.

In tijden van oorlog en strijd
Stonden vrouwen op
Met vastberadenheid en moed
Deden ze wat nodig was, omdat het nodig was

Ze werkten in stilte, zonder aarzeling, vaak met vrees
Hun inzet wordt nog te weinig opgemerkt
Maar onder de schaduw van de nacht verborgen
Deden ze wat nodig was, omdat het nodig was

Ze verzorgden gewonden, boden troost en hoop
Brachten licht in de duisternis van de tijd.
Hun werk in het verzet was van belang, hun bijdrage groot
Deden ze wat nodig was, omdat het nodig was

Te vaak blijft hun verhaal ongehoord
Wordt hun moed niet genoemd
Op afstand gezet en als vanzelfsprekend gezien
Maar deden ze wat nodig was, omdat het nodig was

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 21-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Hoanne (Actief sinds: 20-03-2022)

Informatie bij het gedicht

Aandacht voor vrouwen in het verzet.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Omdat het nodig was’ van Hoanne zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.