Nieuwjaarsdagen bij opa en oma

Dakoyria

Garmisch-Partenkirchen, het skieën zich voor
altijd in mijn geheugen gegrift
Eraan vooraf gaand het wereldberoemde Wener
Nieuwjaarsconcert Dit alles tesamen houten
billen vragend bij zo een lange zit...

Wat we bij opa en oma áten, weet ik helaas niet
meer Wél was opa eeuwig met de afstandsbediener
in de weer! Een knots van een t.v., die leek wel voor
een zaal bedoeld... Aten we eigenlijk oliebollen?
Misschien uit mijn herinnering gevaagd De sfeer van
wat mij feitelijk boeide, nog altijd messcherp aangevoeld.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nieuwjaarsdagen bij opa en oma’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.