Onze boeren.

Els Hengstman-van Olst

De Bijbel is geschreven
in een agrarische maatschappij,
je kunt het in Jesaja lezen
en dat maakt mij heel erg blij!

Ze kregen passie en veel kennis
en God gaf de boeren vakmanschap,
maar hoe men vandaag naar hen kijkt
is voor de meesten een grote klap!

Want Gods diepe betrokkenheid
is voor hen praktisch en reëel,
Hij is bekend op elk niveau
en dat is echt heel veel!

God geeft de boeren weidegrond
voor hun runderen en vee,
maar rijken buiten hen echter uit
en nemen hun toekomstdromen mee!

Dat onze boeren mogen leven
in een land vol levensvreugd,
vol ondersteuning en vol passie
in een land dat Gods hart verheugt!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 26-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Informatie bij het gedicht

Jesaja 28:23-29 2 Kronieken 32-29

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Onze boeren.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.