Archeologie

Paul Duyvesteyn

Mijn bibliotheek ligt opgeslagen in eikenbladeren
Bij heldere zonneschijn bladeren al mijn boeken open
Ieder kan gehuld in zonnestralen alles doorbladeren
Met ingesijpelde kennis kunnen ze bij mij aanlopen

Zodra herfst aanbreekt beginnen mijn boeken te verschrompelen
Vele bladzijden vallen vol met tekst geschreven op de grond,
om langzaam door winter in rulaarde onder te dompelen
Hier en daar liggen nog letters onaangetast op de bosgrond

Aan het begin van de lente raakt mijn bibliotheek opnieuw gevuld
Alleen oude teksten zijn als voer voor archeologen aangevuld

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Archeologie ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.