In groen gevatte

wil melker



in groen gevatte


jouw ogen
keken met
het helder blauw
van de eerste
lentedagen

die met
voorjaarsachtige
zachtheid vol
verbazing het zwart
van aarde vergeleken

met een
curieuze snelheid
had de metamorfose
van donker naar kleur
plaats gevonden

waarin pril wit en
in groen gevatte
bloemen en planten
nu al bewondering
oogstten van alle kanten


wil melker
20/03/2022
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 20-03-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In groen gevatte’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.