X- en Y-as

Roel van Ekeris

Vaak zie je ze gaan
GPS in de hand van huis gegaan
Markerend in het heideland
Vaststellen van een trend

Inventariseren van de natuur
Genietend van het avontuur
De GPS is favoriet
Bij ieder plant of dier wat men ziet

Ze hebben de plekken vastgelegd
Zodat het later iets over de natuur zegt
Ee soort met coördinaten wordt opgeschreven
Alle waarnemingen aan instanties doorgegeven

De X- en de Y-as komen van pas
Als men alle gegevens over het seizoen uitlas
Men gaat de natuur evalueren
Inzichtelijk wordt het natuur beheren

Insecten, vogels, planten en dieren
Sommigen noteren er zelfs de wieren
De GPS heeft z’n bijdrage gedaan
We hebben flora & fauna nu beter in kaart staan

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘X- en Y-as’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.