Kikkers

Willem Bernardus Tijssen

Geboren in een waterplas
alsof het een klein visje was.
Pootjes komen naderhand
om te kunnen springen op het vaste land.

Kikkertje kwak kwak kwak.
Het zwemt en springt met groots gemak.
In deze sport een ware kampioen.
Probeer hem maar eens na te doen.

Als je het kikkertje ziet
Ontneem hem zijn vrijheid niet.
Laat hem rustig springen in de natuur
Anders verdwijnt het beestje helemaal
op de lange duur.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kikkers’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.