VIJF MARIALEGENDEN IV

Martin Kageling

GROOT HERTOGINNELAAN



De foto toont hoe het middaglicht van boven
door glas in lood de serre binnenvalt, waar
zij op de sofa ligt, half opgericht, met haar
benen onder zich, haar rok iets opgeschoven.

De blik op het boek gericht, dat ze iets voorover
houdt voor het licht en in de plooi van de foulard
nestelt ze haar blote voet met kouwelijk gebaar.
De zomerdag begint steeds vroeger uit te doven.

Niet op de foto: de verre branding van verkeer,
gelach in barbecuewalm stijgend uit de tuinen,
vrienden komen langs voor zij de stad in gaan.

En de mengeling van vrijheid en verholen zeer,
om een rijtjeshuis met zicht op schrale duinen,
dat ze verruilde voor de Groot Hertoginnelaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Martin Kageling (Actief sinds: 16-09-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘VIJF MARIALEGENDEN IV’ van Martin Kageling zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.