Klanken van het Leven

Amée

In de taal van tonen, waar melodieën ontstaan,
Muziek, een betovering die harten doet slaan.
Noten als letters op het papier van de lucht,
Een universele taal, zonder grenzen, zonder zucht.

De piano als dichter, zijn vingers als pennen,
Een expressie van emoties, diep van binnen.
De viool als een zachte fluistering van het hart,
Muziek, een kunstwerk, waar elk akkoord zijn rol apart.

Gitaren als schilders, penselen in de hand,
Akkoorden als kleuren, het canvas van het verstand.
De stem als een verhalenverteller, met passie en kracht,
Een lied van het leven, waarin elke zin wordt gebracht.

In het ritme van de drums, als het kloppen van het hart,
Muziek, een reis, een tijdloze kunst apart.
Fluiten als vogels, die door de lucht vliegen,
Een serenade aan de ziel, waarin de noten zich wiegen.

Laat de melodieën dansen, als bladeren in de wind,
Muziek, een reis waar de ziel haar thuis vindt.
Een eeuwige metgezel, een onuitputtelijke avontuur,
In klanken zo puur, muziek als het leven in de natuur.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Amée (Actief sinds: 18-12-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Klanken van het Leven’ van Amée zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.