Liefdeselixer

Ron Dietvorst

Kom hier
en ik laaf je
uit de gouden flacon
een droppel
liefdeselixer

hij druppelde
vanaf een manestraal
ik ving hem spoorslags
in mijn parelmoeren vangnet
waarna ik voort huppelde

drink, opdat wij met twee
tot een zullen geworden
lang zal je gedenken
die gulden nacht
dat je met me vree.




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 23-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Liefdeselixer’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.