Op grote hoogte

wil melker

 jij hebt
 de kracht
 om alleen te groeien

 te bloeien
 op de richel
 van een steile rots

 wilt geen kleur en geur
 met anderen delen
 daarvoor ben jij te trots

 maar in het vergezicht
 van eenzaamheid
 zijn de nachten koud

 erbij horen
 geeft aan het bestaan
 toch iets vertrouwds

 het is de prijs
 die jij betaalt
 als je op grote hoogte staat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Op grote hoogte’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.