Op het linnen

wil melker

 heb mijn doeken
 gevuld met alle tinten groen
 maar de lente wilde niet ontwaken

 in sierlijke lijnen
 bloemen gestalte gegeven
 hoe ik probeerde zij wilden niet leven

 krulde in blauw grijs
 schuimende golven tegen het strand
 het water liep dood in het zand

 pas toen de zon ging schijnen
 lieten schaduw en licht
 op het linnen de zielen weer binnen

 stralend ontkiemde het voorjaar
 speels bruiste de zee tegen land
 eindelijk had ik de zon op mijn hand

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

07/05/2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Op het linnen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.