Zoete Leven

Joris Olivier

Zoete Leven

Dolend in het zoete leven
valt veel moois te beleven,
genieten van vroeg tot laat,
als je levenskunst verstaat.

Het is de liefde die je omhelst,
een sensuele strijd wie het felst
de liefde met elkaar belijdt,
elkeen is zijn onschuld kwijt.

De jaren zestig ongeëvenaard,
op de liefde werd niets bespaard,
drank en wiet tierden in overvloed,
seks het enige wat er toe doet.

Beatles en Rollingstones streden
om de mooiste meisjesbeden,
vredesprotesten tegen oorlogen,
duizenden kwamen betogen.

Het zoete leven is verleden tijd,
klimaat is nu de grote strijd,
oorlogen, natuurrampen gaan door,
rijken geven armen geen oor.

En toch, en toch, hoop doet leven,
daarom blijven we ernaar streven,
dat Utopia op de mensheid wacht,
want liefde voor elkaar elk smacht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 08-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zoete Leven’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.