Brand in Hulsbeek

Dolf de Jong




HET HUIS WAAR IK GEBOREN BEN
DAT HUIS WAT IK UIT MIJN KINDERJAREN KEN
DAT OUDERLIJK HUIS AAN DAT KLEINE MEER.

DAT HUIS, ...... DAT IS NIET MEER.
MIJN OUDERS HADDEN DAAR HUN GELUK GEVONDEN
NADAT ZIJ IN DE ECHT WAREN VERBONDEN
MIJN WIEGJE HEEFT DAAR GESTAAN

MIJN EERSTE SCHREDEN BEN IK DAAR GEGAAN.
DE TUIN WAS NET HET HOF VAN EDEN
`K BEN ER IN EEN KINDERWAGEN ROND GEREDEN
ALS KIND BEN IK DAAR OPGEGROEID.

IN DIE PLAS HEBBEN WIJ GEZWOMMEN EN GEROEID.
IN MIJN KINDERJAREN HEB IK DAAR ALTIJD GESPEELD
`K HEB ER MIJ NOOIT EEN MOMENT VERVEELD
HET WAS OMZOOMD DOOR GROTE BOMEN.

M`N VRIENDINNETJES MOCHTEN ER WAT GRAAG KOMEN.
MAAR NU, ...... NU IS ALLES AFGEBRAND
SLECHTS BLEEF EEN HOOPJE AS OMGEVEN DOOR DAT MOOIE LAND
DIE BEELTENIS UIT MIJN KINDERDROMEN
IS MIJ DOOR DIE BRAND ONTNOMEN.
ZO IS ALLES VERGANKELIJK OP DEZE AARD
AL WORDT HET NOG ZO GOED BEWAARD
MAAR DAT BEELD UIT MIJN KINDERJAREN
WIL IK TOCH IN MIJN HERINNERING BEWAREN.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Brand in Hulsbeek’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.