San Fransico

Trijan

Latent heb je met Andreas een breuk
Eens zal het barsten is je lijfspreuk,
De Golden Gate houdt de platen stevig vast,
Bij een breuk heeft de zwerver zich het snelst aangepast,
Net als Alcatraz gevangen door een waterrijk,
Van gelijkheid geef jij geen blijk,
Je heuvels zijn niet uit te vlakken,
De kansarmen dragen hun huisraad in plastic zakken,
Overleven op de apenrots,
Desondanks voel je de trots,
Waar vriendelijkheid de overhand heeft,
De toerist eindeloos op een roze wolk leeft,
De afrekening is een kleine smet,
Je creditcard voelt zich overloaded,
De Cable Car sleept zich oorverdovend over je toppen,
Om toeristen massaal bij Fisherman’s Wharf te droppen,
De locals kiezen hun eigen vervoer,
Een bus of tram dit interesseert ze geen…..

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘San Fransico ’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.