voorjaarsvakantiezon

Trijan

De zon voelt onwennig aan,
poriën ontwaken, schreeuwen om factor vijftig van de daken,
activiteiten modus laat ik in de spaarstand staan.

De wind voelt weer aangenaam,
luchtig sluit ik mijn ogen, de realiteit heeft mij niet bedrogen,
onttrekken aan je werk voelt een beetje infaam.

De branding overspoelt mij met transparant water,
de grond begint mijn voeten te verzwelgen, om de bleke huid te beschermen,
de pijn komt later.

Het vakantie gevoel neemt een lange aanloop,
toelaten is een kwestie van tijd, wachten op de juiste gelegenheid,
voor de terugreis naar ik hoop.

Uitzonderlijk nagenieten is de volgende stap,
de beleving herleven, bourgondische leven is wat overdreven,
zelfs foto’s doen wij niet meer in een map.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘voorjaarsvakantiezon’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.