Buiten

Jan Folkert

Zucht ik mijn adem in schokkende teugen,
beklemmend nu ik eindelijk buiten ben
tussen mensen zo vreemd als fantomen,
waarvan ik alleen de schaduwen ken.

Onzichtbare wind als bries van berouw
zonder gedachte aan waarheid of reden
of aan de toekomst die komt met de dauw…
op het gras… elke morgen… telkens weer…

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Folkert (Actief sinds: 25-06-2023)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht is verschenen in de bundel "Ontmoetingen in de geestelijke gezondheidszorg" die de dichter uitbracht in 2012. Aanleiding van deze bundel was de titel GGZ-dichter die Jan Folkert in 2011 en 2012 droeg.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Buiten’ van Jan Folkert zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.