INLOGGEN
«»

Museum Speelklok

Van speeldoos tot pierement,
een muzikale rondgang die het
oor van een museumbezoeker
aangenaam verwent; in een rondgang
langs speeldozen en uurwerken met
draaiende mechanieken; langs pianola's;
straatdraaiorgels; dansorgels en de fel
beschilderde kitscherige kermisklassieken.

Het zelf draaien aan het wiel van een
oud Hollands pierement, dat cilinderend
zijn muziek draait; en via de pinnen door
de draaiboek-gaatjes een populair repertoire
brengt; schept bij iedere draaier bewondering
om het eigen middels het technisch kunnen van
de draaiende mechanieken in het Utrechtse
museum Speelklok, die een muzikale blik in
het verleden van een nog computerloos tijdperk gunnen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Museum Speelklok’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.