Per fiets naar groot winkelcentum

Dakoyria

Ik rijd met een vaartje per fiets Een groot winkelcentrum
biedt mij veel meer dan "iets"
De tocht verloop op zich gesmeerd; fietsen door mij nog
niet verleerd

Ter plekke doe ik mijn voertuig goed op slot, vrijwel meteen
dat ik me op de fijne winkelzaken stort Wel is de vloer
tamelijk glad... Mijn voornemen wil ik daarom liever staken
Mijn vertrouwde rollator heb ik onmiddellijk pijnlijk gemist...

als zeer gewenste balans en uitrustplek
Eventjes maar bij de vertrouwde opticien zien te geraken
Ik kan er fijn op een gerieflijke stoel plaatsnemen en weet
aan een zeer gewenst drankje te komen, als vaste klant

Mijn ogen worden onderzocht nu ik toch daar ben;
ik vertrek weer onverrichterzake... Personeel krijgt het
zeer verdiende bedankje, de service zo heel perfect
Bij gelegenheid, met meer tijd kom ik weer uitzoeken!

Zigzaggend door de extreme gladheid van de winkel-
ketenvloer is de lol tot shoppen erg snel volkomen weg
Mijn fiets staat er gelukkig nog; mij bespringt geen verdere
nare pech.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Per fiets naar groot winkelcentum’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.