INLOGGEN
«»

Mijn IJssel

Mijn IJssel

De IJssel een levensader voor de Hanzesteden
Soms gaan de zo rustig dansende golven tekeer tegen de
kademuren
En moet het stuk verder opgelegen strand het bezuren
Een schip zwaar beladen met vracht laat zijn wasgoed als een vlag in de wind
wapperen
De zon weerkaars glitterend in het woelige water
Aan de oevers hoor je het eenden gesnater omdat zij verjaagd worden door
een schip
Je slingert rustig langs de dorpen en steden door het groene land
waar we ook gaan of komen langs de IJssel zie je veel kleurenpracht van
struiken en bomen
GP

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gethmans-Gedichten
Actief sinds: 09-08-2015Informatie bij het gedicht:

een gedicht over de IJssel gewoon omdat dit water van ongeveer 127 KM een machtige en prachtige rivier is Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn IJssel’ van Gethmans-Gedichten zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.