Weerbarstigheid

dichterbij

mijn lijf hult zich
onbehaaglijk
in de koude
van deze dag

waar de regen
zich met overmacht
opdringt
aan de zomer

de herfstwind
tierend
het groene loof
bejegent

geeft het grijs
zich niet gewonnen
houdt het recht
in eigen hand

ligt het buiten
er verlaten bij
zwichtend voor
weerbarstigheid

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Weerbarstigheid’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.