Liefde van de dag

Valentijn

s ’Ochtends leg ik de zon voor je klaar
Stuur vogels de lucht in
Om voor jou te gaan zingen

s ’Middags ben ik de wolk
Die je ogen beschermt
Tegen het al te schelle licht

s ’Avonds breng ik je in een zilveren slaap
Als het lood van de dag
Nog in je borstkas zit

s ’Nachts vecht ik in mijn dromen
Om te beletten dat je belaagd
Wordt door fantomen

Je geeft mijn leven hoop en zekerheid
Zinrijk leven in plaats van tijdverdrijf
Je streelt de zuchten uit mijn lijf
Omspant mijn hart met tederheid

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 29-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Liefde van de dag’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.