INLOGGEN
«»

Zenuwen

Hoe word ik baas over mijn stress
Waar laat ik die overtollige energie
Mijn input-output is een grote mess
Geen kalmerende hobby als filatelie

Als oeverloze zoeker gediagnosticeerd
Blijven mijn gedachten zwerven
Ik heb nog weinig bij geleerd
Wie verlost mij van mijn nerven

Sinds kort bezoek ik therapeuten
Ze geven me raad en praktische exercities
Voor het beheren van mijn scheuten
Lig ik dagelijks in acrobatische posities

Ik heb een cursus mindfulnes doorstaan
Naalden in mijn spieren laten steken
Sacrale hypnotiseringen ondergaan
Mijn MRI-scan is door deskundigen bekeken

Mijn ziel blijkt ondoordringbaar voor profeten
Die een finale verinnerlijking propageren
Liever zenuwtrekkend door het leven
Dan navelstaren in plaats van exploreren







Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zenuwen’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.