Ogenblik

Valentijn

Door mijn marmeren hand omvat
bezie ik jou door het oog van een kind
verschuilend achter dagelijkse patronen

Nog steeds een schets, zijn mijn woorden
onaf in lijnen gepenseeld alsof
de werkelijkheid er niet toe doet

ik heb mijn vierkante denken in
zwart wit, getransformeerd
tot ongeraffineerde ruimte

Onze raakvlakken zijn voortaan
gewelfd, geplooid, geschakeerd
Opgehangen in dit innig ogenblik



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ogenblik’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.