Verheffing

Valentijn

Aan wie zal ik mijn tranen schenken
Wadend door een meer van bloed
Licht en duisternis
Duisternis en licht

Het is niet buiten ons
Het is niet zonder ons
Het is door en met ons
Dat noodkreten uitdoven in de woestijn

Laten we opstaan tegen de teloorgang
Opstaan tegen de onafwendbaarheid van de toekomst
Ons verheffen boven de paragrafen van haat
Wij smeken niet
Wij soebatten niet
Wij eisen en bezweren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verheffing’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.