Over mijn dood – 1

Jan Balans

Ik weet: nu wil ik nog niet dood.
Dat geldt morgen waarschijnlijk ook.
Blijve weg een schriklijke nood.

Mijn dood kan een verlichting zijn:
voor mezelf, indien ik erg lijd;
en bij gekte voor mijn naasten.
(Voordien dien ik mij te haasten.)

Ik geniet nog van zoveel:
van drank die glijdt door mijn keel.
Ook om meer blijf ik graag heel.

Tot een leeftijd van een jaar of tachtig,
want mijn kinderen zijn dan nog krachtig
genoeg om mijn kist mede te dragen.
Erna wordt het stokje overgedragen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 10-07-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Balans (Actief sinds: 24-03-2021)

Informatie bij het gedicht

09-07-2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Over mijn dood – 1’ van Jan Balans zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.