INLOGGEN
«»

Ze Brengen Je Niet Naar De Doden

Ik breng je niet naar de doden.
De deksel zit op de pot.
Hoor je ook de raven?
Ze tikken tegen de ramen op.

Komen ze je halen,
Al is het misschien nog geen tijd?
Een boodschap hebben ze bij zich
Die jij alleen mag lezen op de juiste tijd.

Het is gehuld in raadsels,
In stormweer gebracht.
Mijn mysterieuze zaken
Rusten met de raven mosgroen zacht.

Signalen van het einde
Brengen geen vreugde aan.
Zie de weerpalen in de branding
Langzaam de weg van de erosie gaan.

Wat er ook verdwijnt
De raven leven voort.
Ze blijven aanhoudend tikken
Totdat door de ramen de ochtend gloort.

Ze brengen je niet naar de doden.
Ze boodschappen slechts de nacht.
Ze tikken tegen de ramen
Om te waarschuwen wat ons wacht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-06-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ze Brengen Je Niet Naar De Doden’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.