Een geslaagde kapperscoupe?

Dakoyria

Heb ik me daar bij een chique, moderne
haarsalon een volkomen andere coupe
laten knippen...
Ik verwachtte dat ik er wel mee door kon

Zeggen láter, niet eens slecht bedoelende
buren: 'Wat heb jij in hemelsnaam met je
haar gedaan?' Het staat werkelijk alle kanten
óp Één meelevende vrouw helpt me:

Er is tamelijk veel wind gekomen, zo stilaan
En dan verklaar ik maar mijn -terechte- puinhoop
door mijn meer dan lastige kruin!
Dít wordt het dan heel duidelijk ook weer niet!

Wat zónde van mijn dure centen en niet eens een
pluim! Misschien een likje wax nog, straks?

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een geslaagde kapperscoupe?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.