Hoogbejaard per fiets ter kerke

Dakoyria

Met enige gevoelde jaloezie zie ik hen fietsen
gaan Ter kerke, je houdt hen daar beslist niet
vandaan...
Al diep in de tachtig en met gekromde ruggen
Mogelijk gaat het dan wat makkelijker en vlugger?

Discipline kennen zij volop bij naam, Godvruchtig
gaan zij elke week Ik stuntel wat af met mijn
rollator en ben ook nog veel jonger... Wij kennen
elkaar goed en bij naam Van tijd tot tijd geeft het
over en weer een bezoekje Wij wonen in hetzelfde
gebouw, knus wel koffie drinken gegaan.

Dakoyria, 21-1-2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Het is heerlijk een oud echtpaar van tijd tot tijd eens te zien om wat bij te praten en voor een kop koffie. Nooit overmatig, maar gedisciplineerd zoals zij in hun hele wezen zijn. Hetzelfde gebouw waarin wij wonen helpt zeker een handje mee.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hoogbejaard per fiets ter kerke’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.