Mysterie

Henk Smit

Ik weet dat het allemaal is bedacht
omdat de angst voor dood is ingesleten.
Als vanzelf wordt het een zeker weten
wordt voldaan aan wat er wordt verwacht.

Een geloof in dat wat ongeacht
het leven zelf, knaagt aan het geweten.
Want vanbinnen diep ben je gespleten
balanceer je tussen dag en nacht.

De strijd om hel en hemel wordt gestreden
om de zin van 't leven te verstaan,
Vol ongeloof moet een geloof beleden
gewoon omdat je bang bent dood te gaan.
Voor altijd het mysterie onomstreden
dat vanbinnen knaagt aan het bestaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-07-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Henk Smit (Actief sinds: 19-06-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mysterie’ van Henk Smit zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.