INLOGGEN
«»

DE TRAGIEK VAN HET LEVEN

Het leven is een sleur!
Het weekend staat voor de deur!
Twee oneliners die ik maar al te vaak hoor
Ze brengen me op een dwaalspoor
Wat als je nu eens NIET van verrassingen houdt?
Wat als je liever wat meer zekerheid inbouwt?
En dan hoor je dat iedereen zijn weekend helemaal uitstippelt
Ben ik dan toch wat je noemt ‘gemiddeld’?
Zijn wij niet allemaal gewoontedieren
Die elk jaar opnieuw een kerstboom versieren?
Die elk jaar opnieuw paaseitjes leggen?
Die op 1 januari ‘gelukkig nieuwjaar’ zeggen?
Die op zaterdag de hobby’s van de kinderen betalen?
Die op zondagmorgen broodjes bij de bakker gaan halen?
Die hun weekend voorstellen alsof het iets magisch is?
Terwijl hun leven al even tragisch is?

------


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Danny Vandenberk
Actief sinds: 02-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘DE TRAGIEK VAN HET LEVEN’ van Danny Vandenberk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.