onbewust van ons onbewuste

Trijan

ons onbewuste is ons kompas,
sneller dan het licht, voor anderen nooit gezwicht,
dit instrument hebben wij in de tas.

Zuiver als goud,
een stem die zich niet altijd laat horen, alleen goede luisteraars bekoren,
het laat je nooit koud.

Het onbewuste onthoudt zich van sociaal wenselijke signalen,
bewust is dit moeilijk te verkroppen, onze dadendrang is nauwelijks te stoppen,
het bewuste wil zijn eigen koers bepalen.

Negeren is een primaire reactie,
vervelend onbewuste, waarom leg jij je niet te ruste,
negeren is voor het onbewuste geen optie.

Voorspelbaar in het voorspellen,
kompas volgen doe je onvoorwaardelijk, harmonie is dan de praktijk
wanneer je onbewust blijft van je onbewuste pas dan op je tellen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘onbewust van ons onbewuste’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.