Haarknot

Paul Duyvesteyn

Zij streelt een grashalm langs de kant van de zandweg,
terwijl boerenkarren volgeladen met hooibalen voorbijtrekken,
met stilte verstorende knarsende kakofonie
De karremannen dragen allen leren hoofdkappen tegen regen en wind

Opspattend modder bevuilen haar klokvormige jurk met lange mouwen
Ze draait zich woest om, spuugt op de grond en balt haar vuist
Ze zoekt niesend dekking achter een verloren baal
Door sterke wind waaien strootjes in het rond
en blijven in haar opgestoken haarknot steken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 08-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Haarknot’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.