INLOGGEN
«»

De Krokantjes

DE KROKANTJES

Dit is het officiële reünieconcert
Van de in Nederland
Ooit wereldberoemde band
De Krokantjes

Zo'n kleine vijftig jaar
Na hun hoogtijdagen
Staan ze weer op het podium
Om u te gaan vermaken

Ze spelen hun liedjes tegenwoordig
Veel langzamer dan vroeger
Maar met zoveel meer betekenis
En met zoveel meer gevoel

Liedjes over afscheid en verdriet
Worden met meer overtuiging gebracht
En zijn bij de nog levende bandleden
Door het leven zelf gerijpt

Door de jaren heen
Zijn de nummers door levenservaring
Van de juiste betekenis voorzien
Ze weten waarover ze zingen

De Krokantjes zijn niet meer zo krokant
Eerder taai en onverzettelijk
Meer breekbaar nu dan krokant
Zoals de heup van een van de bandleden

De heup van de drumster
Die toen ze helaas onfortuinlijk viel
Als een legpuzzel van duizend stukjes
Weer in elkaar moest worden geschroefd

Door de jaren heen vielen er leden weg
Door de dood en door het leven
Sommigen werden nog wel vervangen
Net als de heup van de drumster ja

Maar vanavond zijn ze nog één keer terug
Speciaal voor u op dit kleine podium
Geef ze een hartelijk applaus
Hier zijn de Krokantjes

Geniet van ze
Nu het nog kan
De Krokantjes zijn kwetsbaar
Net als het leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Krokantjes’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.