Draadhart prikkeldraad

Paul Duyvesteyn

Hij balanceert blootvoets op bruin draadhart prikkeldraad
Met zinderige zweethanden zwaait hij om zich heen
Ochtendschemer schuift schaduwcirkeltjes over ondergroeiend heksenkruid
Bij de eerste composietpaal verpoost hij vluchtig
Veegt daar met een vuilzwarte zakdoek bloed van zijn vermoeide voeten

Bij de laatste steunpaal springt hij op slijkerige grond
Strikt zijn sportschoenen vast die door overvloedig ranzig bloed roodkleuren
Thuis gekomen neemt hij plaats in een lage leunstoel
Met moeite ontdoet hij zich van zijn smerig sportschoeisel

Zijn verkrampte voeten legt hij op een houten tuinkrukje, vlak bij de vuurplaats
Als het blikzwart bloed is opgedroogd pakt hij een uitschuifbaar stanleymes
Schroomvallig schraapt hij gestold bloed van zijn gezwollen voeten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 02-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Draadhart prikkeldraad ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.