Als het waren

Valentijn

In de ongeschuurde uren
Tussen de jaarringen van gelopen dagen
Doemen ongebluste beelden op
Van mijn jonge zolderkamerjaren

Terwijl mijn verwanten beneden
Aan het blauwe oog gekluisterd zaten
Las ik de boekenban stuk
Van mijn katholieke educatie
Vond achter elke pagina
Een nieuw spannend panorama

Behalve het lezen van de Odyssee
Probeerde ik me stenografie eigen te maken
De zeeën van de maan uit het hoofd te leren
Optica van Zweers en Vianen te bestuderen
Gedichten te schrijven onder fictieve namen

Ik kreeg een grote afkeer van onwetendheid
Dommeriken en kortzichtigheid
Vervolgens ging ik de taalfouten corrigeren
Van al mijn familieleden

Ik kan haar nog van vroeger tijd
Hun kommen veels te laat hoor
Me moeder is naar der koor
Hij is echt veel langer als mij

Het duurde vele jaren
Voordat ze me deze kritiek vergaven
Sommigen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Als het waren’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.